Ruta Teiuș-Deva  

  RSS
Lucar
(@lucar)
Active Member Customer

Salutări,

Sunt nou în comunitatea dvs., dar mi-am propus, încurajat fiind de îndemnul că ne putem ajuta reciproc, indiferent de soarta proiectului, să mă încumet și să deschid aici un topic privind ruta la care am început să lucrez.

Este vorba, precum indică și titlul, despre Teiuș-Deva. Momentan sunt încă în etapa de a învăța propriu-zis mecanicile de creare a unei rute, dar progresul pare a fi considerabil. Încurajat de faptul că am găsit modelul dvs. al gării din Teiuș, de aici mi-am și propus să încep. Iar deja am reușit să mă folosesc atât de opțiunea Google Maps din tools, cât și de importarea DEM, a geografiei zonei. Progresele privind Teiușul sunt considerabile (amplasarea corectă a liniilor și a peroanelor, dar încă nu este gata) și mă încred că voi putea să vin cu un video cât de curând posibil.

Obiectivul meu se învârte în jurul asigurării unui realism cât mai mare posibil, dar aici voi avea nevoie și de ajutorul dvs. Amplasarea liniilor și amenajarea vizuală nu îmi par mari dificultăți, ci mai degrabă asigurarea modelelor stațiilor. Iar aici, de pildă, am observat că există o plăcuță de nume default. Mă gândesc însă că ea nu se poate modifica în interiorul editorului, nu? Oricum, în această idee, aș rămâne recunoscător pentru realizarea unor modele pentru găriile din Vințu de Jos, Orăștie, Simeria și Deva.

De semnalizare și electrificare mă tem că încă nu poate fi vorba, căci încă învăț. Aș minți să nu recunosc că în acest aspect aș oferi munca unei persoane pricepute, atunci când voi demonstra că proiectul este serios. Aceasta se va întâmpla, sper eu, atunci când voi lansa partea Teiuș-Alba Iulia.

Pe termen lung, ambițiile sunt vaste, dar și orientative. Dacă ar fi să fie dus până la capăt acest proiect, mi-aș dori apoi să fac legătura cu Mediașul, prin partea Alba Iulia-Teiuș, dar și cu Sibiul, prin partea Vințului de Jos. Astfel, pusă împreună cu rutele deja existente, s-ar putea reproduce o bună parte a Transilvaniei. Pe termen și mai lung, mă gândesc la legarea Cugirului, cât și a Hunedoarei. Cunoaștem cazul celei din urmă și cum trenurile nu mai circulă acolo de câțiva ani. Dacă nu în realitate, măcar într-un simulator...

Un foarte mare work in progress. Încă mai sunt multe de făcut aici.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Quote
Posted : 18/01/2021 6:43 pm
Lucar
(@lucar)
Active Member Customer
Posted by: @lucar

 găriile

 

gările*.

Am pregătit un video cu gara din Teiuș, încă un WIP.

https://youtu.be/XuU25lsZKVU

ReplyQuote
Posted : 20/01/2021 11:54 am
Lucar
(@lucar)
Active Member Customer

Revin cu un update privind gara din Teiuș. Mi-am corectat greșelile la linii și la vegetație, dar precum puteți vedea, gara este departe de a fi gata. Încă am mai observat greșeli și în timp ce filmam. Ideea este că fac progrese, și între timp, am reușit și să trag linia până la Alba Iulia. Coșlariul si cele aproximativ 40 de linii ale sale s-au demonstrat o provocare. În următoarele săptămâni sper însă să pot ajunge cu vegetația și clădirile până aproape de Alba Iulia.

https://www.youtube.com/watch?v=HFps2ZsJ3us

ReplyQuote
Posted : 06/02/2021 5:46 pm
Lucar
(@lucar)
Active Member Customer

Vă prezint linia Teiuș-Coșlariu, încă neelectrificată și nesemnalizată. Totul este încă o muncă în progres, așa că sunt deschis la sugestii.

Gara Coșlariu este locul prin care această rută va putea fi legată în viitor cu ruta Mediaș-Sibiu-Băbeni, dacă proiectul va fi dus până la capăt.

https://www.youtube.com/watch?v=cb3Lki7h4XQ

ReplyQuote
Posted : 14/02/2021 1:28 pm
Lucar
(@lucar)
Active Member Customer

Am făcut un prim test al semnalizării porțiunii Coșlariu-Teiuș. Nu pare încă ideal, dar e funcțional. Semnalizarea în Teiuș este DTV, iar în restul rutei vom avea TMV.

La sfârșit m-am gândit să vă arăt și firava încercare de a pune stâlpi de catenară. Încă mă gândesc să o las la final, și poate, cuiva mult mai priceput, dacă va fi cineva dispus să ajute.

Privind ruta în sine, am ajuns până aproape în Sântimbru, dar este încă mult de lucru.

Orice feedback este bine-venit.

https://www.youtube.com/watch?v=SJkcRtCbk2o

ReplyQuote
Posted : 19/02/2021 3:01 pm
Lucar
(@lucar)
Active Member Customer

Vă prezint podul de autostradă dintre Teiuș și Coșlariu care a fost între timp ridicat (parțial) în realitate.

Următorul update va prezenta linia Coșlariu-Sântimbru. Sântimbrul reprezintă și mijlocul rutei Teiuș-Alba Iulia. Ruta va fi publicată inițial așa, în cei 20 de km ai săi, atunci când va fi gata de lansare.

Nu este disponibilă nicio descriere.

ReplyQuote
Posted : 27/02/2021 11:48 am
Lucar
(@lucar)
Active Member Customer

Vă prezint porțiunea Coșlariu-Sântimbru Hm. Gara propriu-zisă din Sântimbru, care se află la aproximativ un kilometru de halta prezentată, încă nu a fost realizată.

Într-un final, ne aflăm propriu-zis pe Coridorul IV Pan-European.

Orice feedback e bine-venit.

https://www.youtube.com/watch?v=esQGSjpEdHI

ReplyQuote
Posted : 28/02/2021 4:16 pm
Share:

Mulțumim pentru interesul dumneavoastră!

Mesajul a fost primit cu succes. Vom raspunde in cel mai scurt timp!

Please Login or Register